Skip to main content

seo trends 2017 : Τι μας επιβάλλει η Google

Ο καιρός που ορίζαμε σαν SEO για μια σελίδα τα «Keywords που βάζουμε στον κώδικα με το αντικείμενο μας για να βγαίνουμε στην πρώτη σελίδα » ανήκει στην παλαιολιθική εποχή του internet. Πλέον η Google έχει αλλάξει τους κανόνες και το 2017  τα seo trends – κανόνες γίνονται ακόμη πιο αυστηροί και απαιτητικοί για τους ανθρώπους του Marketing , developing και φυσικά γα τους κατόχους κάθε σελίδας. Μπορείς να χαλάσεις 300 € μέχρι και 10000€ για να φτιάξεις μια ιστοσελίδα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα έχεις και επισκεψιμότητα. Είναι προτιμότε0ρο να δώσεις το 60% του bughet που θες να επενδύσεις στο internet για τον σχεδιασμό και τη κατασκευή της ιστοσελίδας σου και το υπόλοιπο 40%  στο SEO γιατί αλλιώς θα βλέπεις την ωραία σου σελίδα εσύ και οι φίλοι σου( και αυτοί μια φορά θα μπουν) .

Αφού είπα και το παράπονό μου επιστροφή στο θέμα μας που είναι τα seo trends . Πλέον η Google, τα τελευταία χρόνια έδωσε βάση στο περιεχόμενο που έχει μια ιστοσελίδα. Με αυτόν τον αλγόριθμο δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα στους χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο στη πιο διάσημη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Επειδή οι χρήστες που χρησιμοποιούν το google για να βρουν πληροφορίες αυτοί είναι η πελάτες του κολοσσού άρα επειδή ο πελάτης έχει πάντα δίκιο «The clients make the rules«.

Πάμε να δούμε τα seo trends που περιμένουμε το 2017 στη κοινότητα του SEO

1) Sos Responsive Web Site

seo trends

Πλέον το 53% των χρηστών του internet χρησιμοποιεί το κινητό του για να ψάξει πληροφορίες. Πλέον σκέφτεται π.χ έπιπλα και δεν περιμένει να γυρίσει σπίτι να ανοίξει τον υπολογιστή του αλλά ψάχνει καθώς περιμένει το λεωφορείο. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν είναι mobile friendly τότε κλείστε την. Όσες  πιθανότητες έχετε να σας βρουν από τον παλιό μπλέ τηλεφωνικό κατάλογο του OTE τόσες έχετε και από κάποιο κινητό. Φροντίστε να φτιάξετε την ιστοσελίδα της επιχείρησή σας να είναι mobile. Εάν δεν θέλετε να αλλάξετε σελίδα τότε φτιάξτε απλά ένα mini mobile website που θα δίνεται στον χρήστη βασικές πληροφορίες. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα φτιάξτε μια AMP (accelerate mobile pages) σελίδα. ( Θα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο τι είναι αυτό)

 

2) seo trends στη Ταχύτητα

Τέρμα στις ιστοσελίδες που περιμένουμε και περιμένουμε και περιμένουμε να φορτώσουν. Πλέον οι ιστοσελίδες που φορτώνουν γρήγορα θα έχουν τεράστιο πλεονέκτημα. Τι θα προτιμούσατε μια ιστοσελίδα που φορτώνει σε 22 sec ή μέσα σε 1 s σας έχει δώσει την πληροφορία που θέλετε; Χρησιμοποιείστε το tool της Google Page Speed για να δείτε την ταχύτητα της σελίδας σας.

3) Μικρά περιεκτικά κείμενα.

visual-content-marketing-design-tips

Δεν γράφουμε ένα μυθιστόρημα κάθε φορά που θέλουμε να περιγράψουμε μια υπηρεσία μας. Απλά μικρά περιεκτικά κείμενα που θα το διαβάσει κάποιος μέσα σε 2 λεπτά και θα πάρει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες που χρειάζεται. Η τεχνολογία έχει κάνει τους ρυθμούς της ζωής μας να τρέχουν σας F1 μονοθέσιο και ο χρόνος πλέον είναι πολύτιμος. Ποιος θα αφιερώσει 10 λεπτά να διαβάσει την περιγραφή της επιχείρησής σου; Θες να αναφέρεις περισσότερες πληροφορίες ; απλά σπαστέ τα σε μικρά κειμενάκια.

4) Πιο περιεκτικά και συγκεκριμένα Keywords.

Δεν αναφέρομε στις λέξεις κλειδιά μέσα στον κώδικα. Αλλά λέξεις κλειδιά μέσα στα κείμενα. Πριν δημοσιεύσετε κάποιο κείμενο στην ιστοσελίδα σας πρέπει να περιέχει κάποιες λέξεις κλειδιά που αφορούν το θέμα για το οποίο μιλάτε.  Βρείτε τα πιο δημοφιλή keywords πάνω στο θέμα σας και βάλτε τα στο περιεχόμενο σας. Η αναζήτηση keywords μπορεί να γίνει μέσα από το Adwords. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο από τα παρακάτω εργαλεία με το αζημίωτο φυσικά (Μoz keyword explorerSearchMetrics).

 

 

Πριν ξεκινήστε να γράψετε κάποιο κείμενο ή να κάνετε κάποια ενέργεια για την εικόνα σας στο internεt σκεφτείτε ή παρατηρήστε τον εαυτό σας όταν κάνετε κάποια αναζήτηση.  Πως ψάχνετε ; τι ψάχνετε να βρείτε. Ζητήστε τη γνώμη των ειδικών και επενδύστε στην προβολή σας στο internet η αγορά είμαι μεγαλύτερη από δυο οικοδομικά τετράγωνα.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
It's only fair to share...Share on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *